Υλικά
Για 2 άτομα
200 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
120 γραμμάρια noodles αυγού βρασμένα
1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 καρότο τριμμένο
1 συσκευασία γαρίδες vannamei χωρίς κέλυφος με ουρά Pescanova
40 γραμμάρια καλαμπόκι
1 κουταλιά μαυροσούσαμο
Για το dressing με σόγια και τζίντζερ:
50 ml ελαιόλαδο
50 ml ηλιέλαιο
10 γραμμάρια σόγια σος
10 γραμμάρια σκούρο σησαμέλαιο
30 ml ξύδι ρυζιού
15 γραμμάρια τζίντζερ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε το αγγουράκι σε λεπτές μακρόστενες φέτες και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, την σόγια σος, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού και το τζίντζερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σαλάτα, την πράσινη σαλάτα, τα noodles αυγού, το αγγουράκι, το καρότο, τις γαρίδες, το καλαμπόκι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω το μαυροσούσαμο.