Πορτοκαλόπιτα by Dimitrios Makriniotis

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 μέτρια πορτοκάλια
4 μεσαία αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
150 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος Lurpak
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
360 γραμμάρια ζάχαρη
360 ml νερό
Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρα τα πορτοκάλια μας τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αδειάζουμε το ζεστό νερό, προσθέτουμε κρύο για να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία στα πορτοκάλια μας, τα κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι με τη φλούδα τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι.
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι αφρατέψουν καλά.
Έπειτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε, την βανίλια με τον χυμό πορτοκάλι και αμέσως μετά το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει και έχουμε αφήσει να κρυώσει, τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι.
Αφού γίνει ένα μείγμα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι 25 επί 30 εκατοστά και ψήνουμε στον αέρα στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά.
Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μας και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Αφού ψηθεί η πορτοκαλόπιτα μας καυτή όπως είναι την σιροπιάζουμε σιγά σιγά με το σιρόπι μας που είναι χλιαρό.
Τέλος αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ

×