Υλικά
Για 1 πίτσα
100 γραμμάρια BBQ sauce
100 γραμμάρια μείγμα τυριών pasta & gratinar Arla
120 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
7-8 τοματίνια
150 γραμμάρια μπέικον σε χοντρές φέτες
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
1 κουταλιά ζάχαρη μαύρη
2 κουταλιές λευκό ξύδι
Για την ζύμη:
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια χλιαρό νερό
4 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1-2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε κυβάκια, τα τοματίνια στην μέση και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, το νερό και το ελαιόλαδο και με το γάντζο ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη και συνεχίζετε το ζύμωμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο 2-3 λεπτά με τα χέρια σας σε έναν καθαρό και στεγνό πάγκο.
Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να φουσκώσει άλλο μισό από τον αρχικό της όγκο.
Όση ώρα ξεκουράζετε το ζυμάρι, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κυβάκια του μπέικον μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
Αποσύρετε το μπέικον σε ένα μπολάκι, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Πασπαλίζετε με την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποσύρετε όταν είναι έτοιμα σε ένα μπολ.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, πασπαλίζετε το πάγκο της κουζίνας με ψιλό σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο και με τα χέρια σας ανοίγετε το ζυμάρι στις διαστάσεις του ταψιού σας.
Απλώνετε τα υλικά στην πίτσα με την εξής σειρά, πρώτα την BBQ sauce, από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την μοτσαρέλα μαζί με το μείγμα τυριών pasta & gratinar, το σοταρισμένο μπέικον και τέλος τα τοματίνια με το άνοιγμα προς πάνω.
Ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, πάνω-κάτω, για 12-14 λεπτά.