Πιτάκια αραβικής με χοιρινό και λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια χοιρινός λαιμός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο light Lurpak
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο
30 γραμμάρια baby ρόκα
12 μικρές αραβικές πίτες
Για το spread:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κουταλιά μπούκοβο γλυκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον χοιρινό λαιμό σε πολύ μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές χοιρινό για 3-4 λεπτά να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
Όταν η μπουκιές χοιρινού είναι έτοιμες, προσθέτετε το βούτυρο light, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, αποσύρετε το χοιρινό σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, κρατώντας μέσα τα λιπαρά του.
Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τριμμένο καρότο και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το spread φρέσκο τυρί κρέμα, το φρέσκο τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε το spread φρέσκο τυρί κρέμα στις αραβικές πίτες, τοποθετείτε 1-2 κουταλιές από τα λαχανικά, 1-2 κουταλιές από την χοιρινή τηγανιά, λίγο baby ρόκα, τυλίγετε και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×