Πίτα με φύλλο κρούστας, ψητή γαλοπούλα, πολύχρωμες πιπεριές και σπανάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία φύλλα κρούστας ζύμες Familias
400 γραμμάρια ψητή γαλοπούλα Εν Ελλάδι Creta Farms κομμένη σε φέτες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 πράσινη πιπέρια
1 κίτρινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πορτοκαλί πιπέριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1½ κιλό σπανάκι
300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το σπανάκι σοτάροντας μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια..
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τις πολύχρωμες πιπεριές μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι πιπεριές είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ,.
Περνάτε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε κάτω 6 φύλλα κρούστας, περνώντας το κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά με ελαιόλαδο με την βοήθεια ενός πινέλου.
Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τις πολύχρωμες πιπεριές, από πάνω το σοταρισμένο σπανάκι, πάνω του την τριμμένη γραβιέρα και τέλος απλώνετε την ψητή γαλοπούλα.
Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, περνώντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο και γυρνάτε τα φύλλα που περισσεύουν, προς τα μέσα, δημιουργώντας μία μπορντούρα περιμετρικά της πίτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×