Πίτα με αρνάκι και ανοιξιάτικα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    45-50'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1 κιλό αρνί κομμένο σε μικρές μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
800 ml ζωμός λαχανικών
Ξύσμα από 1 λάιμ
250 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
200 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
4 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε το αρνί καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντάς με αλάτι και φρεσκο-τριμμένο πιπέρι.
Όταν τα κομμάτια του αρνιού θωρακιστούν, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, αφή-νετε τα λιπαρά μέσα και χαμηλώνετε την φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε πάλι το αρνί, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέ-τετε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε την φωτιά σκεπάζετε την κατσαρόλα και α-φήνετε το αρνί να σιγοβράσει για 1-1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
Όταν το αρνί είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το ξύσμα λάιμ, το βρασμένο πλιγούρι, την φέτα, χοντροσπα-σμένη με τα χέρια σας, τα αυγά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά, αλάτι και φρε-σκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 40×30εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση του αρνιού, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμα-σμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 45-50 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ

ΓΙΟΡΤΙΝΟ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

×