Υλικά
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια χλιαρό νερό
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
350 γραμμάρια σαλάμι αέρος πικάντικο Εν Ελλάδι Creta Farms κομμένο σε χοντρές φέτες
2 τομάτες
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Διαλύετε την ξηρή μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά μαζί με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και το ½ κουταλάκι αλάτι.
Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο, απλώνετε την ζύμη, την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και την ανοίγετε μετά με τα χέρια σας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος σε τέταρτα και το κρεμμύδι και τις τομάτες στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και τα σοτάρετε τις φέτες κρεμμυδιού για 2-3 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνετε πάνω στην ζύμη τις φέτες τομάτας, από πάνω τις σοταρισμένες φέτες κρεμμυδιού, και τέλος το σαλάμι αέρος.
Προσθέτετε από πάνω και περιμετρικά μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά.
Όταν η λαδένια είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε.