Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού χωρίς κέλυφος Pescanova
1 συσκευασία φιλέτο μπακαλιάρου Pollock Pescanova
1 συσκευασία μύδια Μεσογείου ψίχα Pescanova
1 κρεμμύδι
1 φινόκιο
1 κολοκυθάκι
5 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γραμμάρια αρακά
200 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
700 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο και τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μεγάλες μπουκιές.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο και το κολοκυθάκι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ρύζι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τον αρακά, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τα τοματίνια, τις μπουκιές μπακαλιάρου, τις γαρίδες και τα μύδια.
Σκεπάζετε την σοτέζα και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 18-20 λεπτά.
Όταν το ρύζι και τα θαλασσινά είναι έτοιμα, αποσύρετε την σοτέζα από τον φούρνο, προθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.