Πιλάφι με μανιτάρια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    18-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
140 γραμμάρια κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
500 γραμμάρια ρύζι bella Agrino για σπυρωτό πιλάφι
875 ml ζωμό λαχανικών
20 γραμμάρια βασιλομανίταρα αποξηραμένα
150 γραμμάρια ασπρομανίταρα
150 γραμμάρια brown μανιτάρια
150 γραμμάρια πορτομπέλο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα μέσα στον ζεστό ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να μουλιάσουν και να απορροφήσουν ζωμό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο σε φέτες.
Τοποθετείτε μια σοτέζα, που μπαίνει και στον φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε πάλι την σοτέζα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτετε το ρύζι, τον ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μια βράση, σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί που να εφάπτεται στο πιλάφι και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο κελσίου στον αέρα.

Video

×