Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 κουταλιές Μείγμα 5 μπαχαρικά
80 γραμμάρια βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
2 κουταλιές ξίδι
4 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο να βράσει, προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι και το βράζετε μέχρι να είναι al dente, περίπου 16-17 λεπτά.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και το σουρώνετε καλά.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και σιγοβράζετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει.
Πασπαλίζετε με το Μείγμα 5 μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθεί καλά το ρύζι με τα κρεμμύδια.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτετε λίγο νερό και ιδρώνετε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό, χωρίς λιπαρή ουσία.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε 2 κουταλιές ξίδι.
Όταν το νερό είναι σχεδόν έτοιμο να βράσει, ανακατεύετε έντονα δημιουργώντας μία δίνη και σπάτε στο κέντρο της ένα αυγό.
Αφήνετε το αυγό να μαγειρευτεί, χωρίς το νερό να βράσει, για περίπου 2-3 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και το βγάζετε με προσοχή μη σπάσει από το νερό, τοποθετώντας σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα το ρύζι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια από πάνω και τέλος το αυγό ποσέ.