Υλικά
Για 4 άτομα
1 συσκευασία κεφτεδάκια Εν Ελλάδι Creta Farms
2 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
850 ml ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και το κολοκυθάκι.
Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, την πιπεριά Φλωρίνης, το καρότο και το κολοκυθάκι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών, τα κεφτεδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά, το αφήνετε να πάρει μία βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνετε για 18-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειάζεται, λίγο ελαιόλαδο μαζί με την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.