Υλικά
Για 2 άτομα
4 ώριμες τομάτες
40 ml ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι
1 καυτερή πιπεριά
Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
4 κουταλιές φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
10 γαρίδες καθαρισμένες
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις τομάτες και με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι από τις τομάτες και κάνετε έναν σταυρό από κάτω.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει, βυθίζετε τις τομάτες στο νερό για 8-10 δευτερόλεπτα, τις αφαιρείτε και τις βυθίζετε απευθείας σε ένα μπολ με παγωμένο νερό.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα από τις τομάτες πολύ εύκολα και γρήγορα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε τέταρτα, βγάζετε τα σπόρια, κόβετε την σάρκα σε πολύ μικρά κυβάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, αφού έχετε αφαιρέσει τα σπόρια.
Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μπολ με τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, τα 40 ml ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1-1½ λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε ατομικά μπολ την pico de gallo μαζί με τις σοταρισμένες γαρίδες.