Peskitos με λεμονάτο σπυρωτό ρύζι με αρακά, τριμμένο καρότο και κουρκουμά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-22'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες peskitos Pescanova
2 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
200 γραμμάρια αρακά
1 καρότο
1 κουταλάκι κουρκουμά
400 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
700 ml ζωμό κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τον κουρκουμά για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, τον αρακά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά, το αφήνετε να πάρει μία βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και ψήνετε για 18-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα.
Απλώνετε τα peskitos σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 14-15 λεπτά.
Όταν τα peskitos και το ρύζι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το λεμονάτο ρύζι και από πάνω τα peskitos.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΑΝΕ

ΠΙΛΑΦΙ

×