Πέρκα πανέ με λαδολέμονο σαφράν

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα πέρκας περίπου 170 γρ.
2 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι
130 γραμμάρια panko
Για τα λαχανικά:
1 φινόκιο
140 γραμμάρια μπρόκολο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
Για το λαδολέμονο:
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λεμονιού
½ γραμμάριο σαφράν σκόνη
1 κουταλάκι μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα φιλέτα πέρκας σε τρία μεγάλα βαθιά πιάτα τοποθετείτε τα υλικά για το πανάρισμα, το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και την panko.
Περνάτε τα φιλέτα πέρκας από το αλεύρι πρώτα, το τινάζετε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από την panko.
Τοποθετείτε τα φιλέτα πέρκας στο air fryer και ψήνετε στους 200ο C, για 4 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το σκόρδο σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις περάσουν τα 4 λεπτά, γυρνάτε τα φιλέτα πέρκας, προσθέτετε το μπρόκολο μαζί με το φινόκιο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται η πέρκα με τα λαχανικά σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σαφράν σκόνη, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα την πέρκα με τα λαχανικά και το dressing λαδολέμονου με σαφράν από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΣΑΦΡΑΝ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×