Πέρκα παναρισμένη με μείγμα μπαχαρικών, σερβιρισμένη με λαχανικά φούρνου και σκορδοπίπερο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    16-18'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα πέρκα 300 γραμμάρια το καθένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές mix dukkah
2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού
200 γραμμάρια μπρόκολο
200 γραμμάρια κουνουπίδι
2 καρότα
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλιές mix σκορδοπίπερο 
Λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές διαγώνιες φέτες και το μπρόκολο με το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα μπολ, περιχύνετε με τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το mix σκορδοπίπερo και αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 16-18 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα πέρκας, τα αλείφετε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα πέρκας καλά από όλες τις πλευρές, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα με το mix dukkah και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 5-6 λεπτά.
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά μαζί με τα φιλέτα πέρκας, λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού και λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης.

×