Πέννες με φιλέτο στήθος κοτόπουλο, μελιτζάνα, τοματίνια, γραβιέρα και φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα μικρή
20 τοματίνια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
120 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια γραβιέρα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μικρά, λεπτά φιλετάκια.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τα φιλετάκια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τη μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα τοματίνια, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τις πέννες καλά στραγγισμένες, τα φιλετάκια κοτόπουλου, τη μισή τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη γραβιέρα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΠΕΝΝΕΣ

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

×