Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια πέννες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 χωριάτικα λουκάνικα πικάντικα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
250 γραμμάρια κασέρι
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
10 τοματίνια
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα χωριάτικα λουκάνικα σε λεπτές διαγώνιες φέτες, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο για 2-3 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα λιπαρά τους.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τα τοματίνια, τις πέννες, μαζί με λίγο νερό από το οποίο έβραζαν, το μισό κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, προσθέτετε το σχοινόπρασο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω.