Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια πέννες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 συσκευασία φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
2 κολοκυθάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια λευκό κρασί
160 γραμμάρια Σαν Μιχάλη τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τας κολοκυθάκια μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το σοταρισμένο στήθος κοτόπουλο, τις πέννες καλά στραγγιγμένες, , το μισό Σαν Μιχάλη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο Σαν Μιχάλη από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.