Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια penne rigate Barilla
4 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια μπέικον
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml γλυκό κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια Pomodoro Barilla
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
180 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον σε κυβάκια, την πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις penne rigate μέχρι να είναι al dente, για περίπου 10-11 λεπτά.
Όση ώρα βράζουν οι penne rigate, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον μαζί με το μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, για άλλα 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με την σάλτσα Pomodoro και την αφήνετε να πάρει μία βράση.
Μόλις η σάλτσα τομάτας βράσει, σουρώνετε και προσθέτετε τις penne rigate και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα δέσει προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με το μισό πεκορίνο και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο πεκορίνο από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.