Πέννε ριγκάτε με καπνιστό σολομό, φινόκιο, κουκουνάρι και λεμόνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννε ριγκάτε
300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
1 φινόκιο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
80 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννε ριγκάτε μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννε τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα, προσθέτετε το φινόκιο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τις πέννε ριγκάτε με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και τον καπνιστό σολομό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΛΑΦΡΥ

ΣΟΛΟΜΟΣ

×