Penne rigate με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, μελιτζάνα, σκόρδο, σάλτσα τομάτας και κασέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    12'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια penne rigate Barilla
4 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μελιτζάνα μικρή
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια σάλτσα napolitana Barilla
150 γραμμάρια κασέρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλου για 3-4 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλου από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την σάλτσα napolitana μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 9-10 λεπτά έτσι ώστε να είναι al dente.
Σουρώνετε τις πέννες, τις προσθέτετε στο τηγάνι και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με το κασέρι από πάνω.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΕΝΝΕΣ

×