Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια πένες
2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
4 τομάτες ώριμες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις τομάτες και με ένα μικρό μαχαίρι αφαιρείτε το κοτσάνι τους και κάνετε ένα σταυρό στην πίσω τους μεριά.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνετε τις τομάτες για 10 δευτερόλεπτα, τις αποσύρετε και τις τοποθετείτε σε κρύο νερό και στην συνέχεια αφαιρείτε με ένα μικρό μαχαίρι την πέτσα τους.
Τις κόβετε στα δύο και με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους που βρίσκονται στο εσωτερικό και μετά τις κόβετε σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και μέχρι να αφήσει τα λιπαρά του.
Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα.
Σοτάρετε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιμένετε την σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι aldente.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με την σάλτσα τομάτας μαζί με τα χωριάτικα λουκάνικα, το φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.