Υλικά
Για 2 άτομα
400 γραμμάρια πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
200 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια αρακά βρασμένο
80 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 αγγουράκια τουρσί
3 αυγά βραστά
10 τοματίνια
4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για την σάλτσα γιαουρτιού:
200 γραμμάρια επιδόρπιο γάλακτος protein Arla
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια γάλα
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμό από ½ λάιμ
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια και τα βραστά αυγά σε τέταρτα, το σύγκλινο Μάνης σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα αγγουράκια τουρσί και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σύγκλινο Μάνης για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Προσθέτετε σε ένα μεγάλο μπολ τις βρασμένες πατάτες, τον βρασμένο αρακά, το καλαμπόκι, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι τουρσί, τα τοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για την σάλτσα γιαουρτιού, σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά, το επιδόρπιο γάλακτος, το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την σάλτσα μουστάρδας στο μπολ με την πατατοσαλάτα και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε μικρά ατομικά μπολ τοποθετώντας από πάνω τα κομμένα αυγά.