Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
2 κιλά πατάτες καθαρισμένες
3 κρεμμύδια
3 πιπεριές Φλωρίνης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε κύβους, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε τις κομμένες πατάτες σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, τις βράζετε και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις λιώνετε.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μελώνει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί τελείως.
Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε στο μπολ με τις πατάτες μαζί με την ψιλοκομμένη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, περνώντας το κάθε ένα ξεχωριστά με ελαιόλαδο.
Στρώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού την γέμιση με την πατάτα και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, περνώντας πάλι, με ελαιόλαδο το κάθε ένα ξεχωριστά.
Κόβετε ελαφρώς τα φύλλα από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 45-50 λεπτά.