Υλικά
Για 6-8 άτομα
1 κιλό πατάτες
50 γραμμάρια βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 αυγά
250 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
125 γραμμάρια γάλα
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
125 γραμμάρια φρυγανιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε κύβους και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις λιώνετε.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι στις πατάτες μαζί με τα αυγά, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το γάλα, την ξερή ρίγανη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την φρυγανιά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 25 εκ., απλώνετε μέσα το μείγμα της πατατόπιτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 50-60 λεπτά.