Πατάτες στον φούρνο γεμιστές με μπέικον, λουκάνικο, κρεμμύδι και ρεγκάτο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 πατάτες
80 ml ελαιόλαδο
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
8 φέτες μπέικον
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρεγκάτο Arla τριμμένο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε, σταματώντας λίγο πριν το τέλος.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις φέτες του μπέικον και το κρεμμύδι, κόβετε το χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες και τα ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μείγμα του μπέικον με το κρεμμύδι και το λουκάνικο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματα τους τα αλλαντικά.
Αποσύρετε από την φωτιά το τηγάνι, τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τοποθετείτε το μείγμα μέσα στα κοψίματα που κάνατε στις πατάτες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Στα τελευταία 5 λεπτά αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένο ρεγκάτο, και τις τοποθετείτε πάλι στον φούρνο για τον χρόνο που απομένει, να λιώσει το ρεγκάτο.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

×