Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες βρασμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
250 γραμμάρια μπέικον ρολό κομμένο σε χοντρές φέτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
150 γραμμάρια τοματίνια
3 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
150 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το μπέικον ρολό σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τις πατάτες σε φέτες και τα τοματίνια σε τέταρτα κατά μήκος και τις τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, να βγάλει τα αρώματα του το σαλάμι και να πάρει ωραίο χρώμα, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στις πατάτες.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, το pasta & gratinar και την μοτσαρέλα, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με τις πατάτες.
Ψήνετε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25-30 λεπτά.