Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
500 γραμμάρια κρεμμύδια
400 γραμμάρια baby σπανάκι
150 γραμμάρια αμύγδαλα
2 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
100 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και χοντροσπάτε τα αμύγδαλα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα αμύγδαλα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει ιδιαίτερο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το baby σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Προσθέτετε τις πατάτες μαζί με το pasta & gratinar και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Περιχύνετε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με τις πατάτες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45-50 λεπτά.