Πατάτες γεμιστές με τυριά και σύγκλινο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
250 γραμμάρια σύγκλινο
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις πατάτες με την φλούδα, τις στεγνώνετε καλά, τις κόβετε στην μέση κατά μήκος και τις αδειάζετε με ένα παριζιέν, αφήνοντας περίπου ½ εκατοστό πατάτα.
Αλείφετε τις πατάτες με ελαιόλαδο, μέσα-έξω, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο σε μικρές μπουκιές και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σύγκλινο μέχρι να μελώσει το κρεμμύδι και να βγάλει τα αρώματα του το σύγκλινο.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και προσθέτετε το pasta & gratinar, το σκληρό τυρί, το φρέσκο τυρί κρέμα, το αυγό και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Αποσύρετε τις πατάτες από τον φούρνο, τις γεμίζετε με την γέμιση των τυριών και τις ξαναβάζετε στον φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ένα ελαφρύ, ωραίο χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΕΜΙΣΤΟ

ΣΥΓΚΛΙΝΟ

ΤΥΡΙΑ

×