Πατάτα φούρνου με μπέϊκον και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

8 φέτες μπέικον χοντροκομμένο

1 κουταλιά βούτυρο

80 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 ml λευκό κρασί

300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά και τις τέσσερις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να φαγωθούν με την φλούδα.
Τοποθετείτε την κάθε μία ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και προσθέτετε λίγο χοντρό αλάτι.
Τις τυλίγετε την κάθε μία ξεχωριστά και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει τα λιπαρά του.
Αφαιρείτε το μπέικον από το κατσαρολάκι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά του και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε τις πατάτες από τον φούρνο, ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, κάνετε ένα κόψιμο σε σχήμα σταυρού στις πατάτες και τις πιέζετε από τις άκρες προς τα μέσα να ανοίξουν.
Περιχύνετε με την κρέμα τυριών, προσθέτετε από πάνω το τραγανό μπέικον και τελειώνετε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

×