Υλικά
Για 4 άτομα
1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 1500 γραμμάρια)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κεφάλι σκόρδο
400 γραμμάρια baby πατάτες
Για το αρωματικό βούτυρο:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλάκια μπούκοβο γλυκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, να πάρει πολύ καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μόλις το αρνάκι έχει πάρει καλό χρώμα, προσθέτετε 2-3 κουταλιές βούτυρο και συνεχίζετε το θωράκισμα για λίγο ακόμα.
Όταν το αρνίσιο μπούτι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τις baby πατάτες στην μέση, τις τοποθετείτε στο ταψί, περιμετρικά του αρνιού, κόβετε το κεφάλι του σκόρδου, στην μέση κατά μήκος, και το τοποθετείτε με το κόψιμο προς τα κάτω, ανάμεσα στις πατάτες.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο, το βούτυρο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το μισό γλυκό μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Περιχύνετε το αρνί με τα λιπαρά από το τηγάνι και το αλείφετε με το μισό αρωματικό βούτυρο, καλά σε όλο το αρνίσιο μπούτι.
Τοποθετείτε το υπόλοιπο αρωματικό βούτυρο στις baby πατάτες και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο γλυκό μπούκοβο.
Τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο κελσίου και ψήνετε για περίπου 1 ώρα.