Υλικά
Για 6-8 άτομα
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 αυγά
½ κουταλάκι baking powder Αλλατίνη
75 γραμμάρια γάλα
1 βανίλια
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ginger τριμμένο
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Μόλις τα αυγά ενσωματωθούν προσθέτετε στο μίξερ το γάλα μαζί με το baking powder, την βανίλια, την κανέλα και το τριμμένο ginger και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αποσύρετε το σύρμα από το μίξερ, τοποθετείτε το γάντζο και ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά.
Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.