Πασχαλινά κουλουράκια με κανέλα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 25-30 κουλουράκια

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
2 αυγά
½ κουταλάκι baking powder
75 γραμμάρια γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 βανίλια
1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Μόλις τα αυγά ενσωματωθούν προσθέτετε στο μίξερ το γάλα μαζί με το ξύσμα από τα μανταρίνια και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι μαζί με το baking powder, την κανέλα και την βανίλια.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα το μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια, βάρους 30-35γρ., τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά.
Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

×