Υλικά
Για 4 άτομα
2 συσκευασίες Σκιουφιχτά με φυτικό κιμά & λαχανικά Μπάρμπα Στάθης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 ml νερό
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
Για τα λαχανικά:
2 κολοκυθάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την μπεσαμέλ:
80 γραμμάρια ελαιόλαδο
100 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα βρώμης
2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια μαζί με την πράσινη πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια, το πράσο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα σκιουφιχτά για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα 400 ml νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθούν τα σκιουφιχτά.
Απλώνετε τα σκιουφιχτά σε ένα αντικολλητικό ταψί, 30εκ. x 25εκ., απλώνετε πάνω στα σκιουφιχτά την σάλτσα τομάτας και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τις άλλες 4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά, τα κολοκυθάκι μαζί με την πράσινη πιπεριά, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα απλώνετε και αυτά πάνω από την σάλτσα τομάτας.
Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα 2 υλικά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα βρώμης και ανακατεύετε συνεχόμενα με ένα σύρμα.
Όταν το μείγμα ξεκινάει να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα.
Απλώνετε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ στο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η μπεσαμέλ.