Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια pasta love Barilla
250 γραμμάρια mascarpone
3 κουταλιές κάπαρη
2 κολοκυθάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml λευκό κρασί
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κολοκυθάκι σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε την κάπαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα pasta love μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα pasta love τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια μαζί με την κάπαρη και το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το mascarpone, σβήνετε με το λευκό κρασί και ανακατεύετε καλά να ξεκινήσει να δημιουργείτε μία σάλτσα.
Προσθέτετε τα pasta love, μαζί με λίγο νερό από το οποίο έβραζαν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν τα linguine είναι έτοιμα, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού μαζί με το θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.