Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
3 κουταλιές βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
850 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και το κολοκυθάκι σε κυβάκια, ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε τα λαχανικά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά και συνεχίζετε προσθέτοντας τον ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τον ζωμό να πάρει μία βράση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι ή με ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ίδιας διαμέτρου με την σοτέζα, κάνοντας και μία μικρή τρύπα στην μέση του χαρτιού και ψήνετε για 18-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν χρειάζεται, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.