Υλικά
Για 4 άτομα
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
180 γραμμάρια κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι
850 ml ζωμό κοτόπουλο
45 γραμμάρια βούτυρο για το τέλος Lurpak
Για το αρωματικό μπουκέτο:
2-4 φύλλα πράσο από το εξωτερικό μέρος
1-2 γαρύφαλλα
Λίγα κλωναράκια μαϊντανό
1-2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε 2-3 φύλλα πράσου τοποθετείτε την δάφνη, το γαρίφαλο και τον μαϊντανό και τα δένετε καλά με μαγειρικό σπάγκο σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό σχήμα δημιουργώντας ένα αρωματικό μπουκέτο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τα 80 γραμμάρια βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, τον ζωμό κοτόπουλο, το αρωματικό μπουκέτο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι ή με ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ίδιας διαμέτρου με την σοτέζα, κάνοντας και μία μικρή τρύπα στην μέση του χαρτιού και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Όταν το πιλάφι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τα 45 γραμμάρια βούτυρο και ανακατεύετε καλά.