Υλικά
Για 4 άτομα
1 μικρή συκωταριά από αρνάκι γάλακτος
300 γραμμάρια αρνίσια έντερα πολύ καλά πλυμένα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 μεγάλα μαρούλια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
600 ml ζωμό κοτόπουλο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
150 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε σε μία μεγάλη κατσαρόλα την συκωταριά και τα αρνίσια έντερα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και 3-4 δάχτυλα παραπάνω και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι.
Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνετε να βράσει για 40-45 λεπτά, προσέχοντας την ώρα που φτάνει σε σημείο βρασμού να ξαφρίσετε καλά την συκωταριά με μία τρυπητή κουτάλα.
Όταν η συκωταριά με τα αρνίσια έντερα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την κατσαρόλα, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, τα αφήνετε να κρυώσουν και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα ψιλοκόβετε.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ κρατάτε 400 ml από τον ζωμό στον οποίο έβραζε η συκωταριά.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βούτυρο.
Σοτάρετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με το ξερό κρεμμύδι ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την ψιλοκομμένη συκωταριά μαζί με τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και η συκωταριά ωραίο έντονο χρώμα.
Προσθέτετε το ρύζι καρολίνα, τον ζωμό από την συκωταριά, τον ζωμό κοτόπουλο, το ψιλοκομμένο μαρούλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε την μαγειρίτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί η καρολίνα και αποσύρετε από την φωτιά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.