Υλικά
Για 4 άτομα
12 κομμάτια πανσέτα
60 γραμμάρια ginger τριμμένο
100 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
200 γραμμάρια καλαμπόκι
15 τοματίνια ψιλοκομμένα
Για το pesto:
25 γραμμάρια φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη πιατέλα τοποθετείτε το τριμμένο ginger μαζί με το μέλι και το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις πανσέτες.
Τις αλείφετε πολύ καλά με την μαρινάδα, τις στρώνετε μέσα στην πιατέλα, σκεπάζετε την πιατέλα με μία μεμβράνη και τις βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πέστο.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το καλαμπόκι μαζί με τα ψιλοκομμένα τοματίνια, το pesto, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, αποσύρετε τις πανσέτες από το ψυγείο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε τις πανσέτες στο ραβδωτό τηγάνι για συνολικά 10-12 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σερβίρετε τις πανσέτες σε μία μεγάλη πιατέλα με το μείγμα καλαμποκιού δίπλα.