Υλικά
Για 4 άτομα
12 κομμάτια πανσέτα
Για την μαρινάδα μπάρμπεκιου:
1 κουταλιά κοφτή χοντρό αλάτι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη
3 σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ξίδι
60 ml ελαιόλαδο
Για τις αραβικές πίτες:
4 μεγάλες αραβικές πίτες
Λίγο πιπέρι καγιέν
Ελαιόλαδο
Για το dip γιαουρτιού:
200 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού protein Arla
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αραβικές πίτες σε τριγωνάκια, τις απλώνετε σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι καγιέν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τις πίτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Για την μαρινάδα BBQ ζεσταίνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το ξύδι και λιώνετε μέσα το αλάτι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά , το αλατισμένο ξύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το σκόρδο, την γλυκιά πάπρικά, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, την κέτσαπ, την μαύρη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις πανσέτες μαζί με την σάλτσα μπάρμπεκιου, ανακατεύετε καλά και τις αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήνετε τις πανσέτες στο BBQ για 7-8 λεπτά, ανάλογα και με το πάχος τους, γυρνώντας τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα και βρέχοντας τες συνεχόμενα με την μαρινάδα BBQ με την βοήθεια ενός πινέλου.
Όση ώρα ψήνονται οι πανσέτες σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το επιδόρπιο γιαουρτιού μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την ψιλοκομμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα τις πανσέτες μαζί με τις αραβικές πίτες και το dip γιαουρτιού.