Pancakes με scrambled eggs και καπνιστό ζαμπόν

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    4-6'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τα pancakes:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
330 γραμμάρια γάλα
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τα scrambled eggs:
8 αβγά, χτυπημένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα:
8 φέτες ζαμπόν καπνιστό ‘Χωρίς’ Creta Farms
200 γραμμάρια κατίκι Δομοκού
10-12 τοματίνια
60 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα pancakes,σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους και το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και με μια μικρή κουτάλα τοποθετείτε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από το μείγμα pancake, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Για τα scrambled eggs σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τα αυγά και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα pancakes, από πάνω μαζί με το κατίκι Δομοκού, τα scrambled eggs, τα τοματίνια, κομμένα στην μέση, τις φέτες καπνιστού ζαμπόν και τέλος την baby ρόκα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

BRUNCH

ΕΥΚΟΛΟ

ΖΑΜΠΟΝ

×