Υλικά
Για 4 άτομα
Για τα pancakes:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
330 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια soft Lurpak λιωμένο
Λίγο soft Lurpak για το ψήσιμο
Για τα scrambled eggs:
6 αβγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια soft Lurpak
80 ml κρέμα γάλακτος Arla
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
8 τοματίνια ψιλοκομμένα
Λίγη φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
Για τα pancakes, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο soft και με ένα σύρμα ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με μία σπάτουλα σιλικόνης, αναμιγνύοντας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.
Τοποθετείτε λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, να λιώσει, και με μια μικρή κουτάλα τοποθετείτε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από το μείγμα pancake, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Ψήνετε κάθε pancake για 2 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Για τα scrambled eggs σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το soft να λιώσει.
Προσθέτετε τα αυγά και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τα pancakes, από πάνω τα scrambled eggs, το φρέσκο τυρί κρέμα σε διάσπαρτες κουταλίτσες, τα τοματίνια και τέλος λίγη φρέσκια ρίγανη.