Υλικά
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
4 κρόκους
4 ασπράδια
300 γραμμάρια γάλα
Για την κρέμα:
250 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
3 κουταλιές μέλι ανθέων
1 κουταλιά εσάνς βανίλιας
100 ml κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα:
2 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
5 κουταλιές πραλίνα μελιού
Εκτέλεση
Για την κρέμα σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το μέλι ανθέων και την εσάνς βανίλιας.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Τοποθετείτε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να κάνετε τα pancakes.
Για τα pancakes σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις.
Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα βουτύρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση κάθε φορά.
Ψήνετε κάθε pancake για 3-4 περίπου λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Σερβίρετε τα pancakes με την γλυκιά λευκή κρέμα, τις φέτες μπανάνας και την πραλίνα μελιού από πάνω.