Πανακότα γιαούρτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    4 ΏΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
220 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
165 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια μέλι
16 γραμμάρια ζελατίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα:
200 γραμμάρια κανταΐφι
60 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ψίχα
120 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Βυθίζετε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό και τις αφήνετε να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος με το γάλα, το μέλι και τη βανίλια.
Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζετε πολύ καλά, τις προσθέτετε στο κατσαρολάκι και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε καλά να διαλυθούν καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα από το κατσαρολάκι σε ένα μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε την πανακότα γιαούρτι σε μία μεγάλη, μακρόστενη φόρμα για κέικ και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυώσει καλά.
Όση ώρα κρυώνει η πανακότα, λιώνετε το βούτυρο, απλώνετε το κανταΐφι σε ένα ρηχό, αντικολλητικό ταψί και το περιχύνετε με το βούτυρο.
Ψήνετε το κανταΐφι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στον αέρα, για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σε ένα μπεν-μαρί λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος και όταν η πανακότα είναι έτοιμη, την ξεφορμάρετε σε μία πιατέλα, τοποθετείτε από πάνω το ψημένο κανταΐφι χοντροσπασμένο, τα φιστικιά χοντροσπασμένα και τέλος την λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΔΡΟΣΕΡΟ

×