Πανακότα με chutney τριαντάφυλλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια γάλα φρέσκο
75 γραμμάρια ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 βανίλια φρέσκια
Για το σερβίρισμα:
4 κουταλιές chutney τριαντάφυλλο 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνεται το γάλα με τη ζάχαρη και την φρέσκια βανίλια.
Βάζετε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό και τις αφήνετε να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζετε πολύ καλά και μετά τις ρίχνετε στο κατσαρολάκι.
Με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε καλά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.
Τοποθετείτε το μείγμα της πανακότα μέσα σε μικρές ατομικές φόρμες.
Όταν το μείγμα κρυώσει λίγο το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει για δύο ώρες.
Όταν η πανακότα κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί την αποσύρετε από το ψυγείο, βυθίζετε την φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και ξεφορμάρετε την πανακότα.
Τοποθετείτε την πανακότα σε ατομικό πιατάκι, προσθέτετε από πάνω το chutney τριαντάφυλλο και σερβίρετε.

×