Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια spaghetti No7 Barilla
400 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
300 γραμμάρια portobello
100 ml λευκό κρασί
900 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τα portobello στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις λωρίδες μπούτι κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, το αποσύρετε από την σοτέζα, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στην σοτέζα και την ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα portobello μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για άλλα 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε πάλι το κοτόπουλο στην σοτέζα, σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τα spaghetti μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι να είναι al dente τα spaghetti, συμπληρώνοντας βραστό νερό όποτε χρειάζεται.
Όταν τα spaghetti είναι σχεδόν έτοιμος προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα και σερβίρετε.