One pot pasta με spaghetti ολικής

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti No5 integrale Barilla
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μελιτζάνα
200 γραμμάρια τοματίνια
10 μικρές φρέσκιες μοτσαρέλες
200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
200 γραμμάρια pesto alla Genovese Barilla
600 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια, τα τοματίνια και τις μοτσαρέλες στην μέση, το σκόρδο σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και την μελιτζάνα για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα spaghetti integrale μαζί με τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε μέχρι να βράσουν spaghetti, συμπληρώνοντας βραστό νερό όποτε χρειάζεται.
Στα τελευταία 2-3 λεπτά, όταν τα spaghetti είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτετε το pesto alla Genovese μαζί με τα τοματίνια, τις μικρές μοτσαρέλες, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Αποσύρετε την σοτέζα από την φωτιά, σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΠΕΣΤΟ

×