Υλικά
Για 4 άτομα
10 αυγά
50 ml κρέμα γάλακτος
6 λουκάνικα Τζουμαγιάς Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
½ πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
80 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε διαγώνιες λεπτές φέτες, τις πιπεριές ροδέλες και ψιλοκόβετε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε πολύ καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λουκάνικα Τζουμαγιάς για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας στο τηγάνι τα λιπαρά από τα λουκάνικα και τοποθετείτε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το βούτυρο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τα σοταρισμένα λαχανικά στο μπολ με τα λουκάνικα, προσθέτετε το τριμμένο κεφαλοτύρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα λουκάνικα με τα λαχανικά σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ, περιχύνετε με τα αυγά, τοποθετείτε τα τοματίνια με το κόψιμο προς τα πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.