Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
12 σπαράγγια καθαρισμένα
8 αγκινάρες καθαρισμένες
10 baby πατάτες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές μάραθο χοντροκομμένο
80 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 240ο C, στον αέρα, τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής, το αλείφετε με ελαιόλαδο, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια, το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέσα-έξω, και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο στον φούρνο για 15-20 λεπτά, να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα σπαράγγια στην μέση, τις αγκινάρες και τις baby πατάτες σε τέταρτα, χοντροκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά μαζί με τον μάραθο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Αποσύρετε το κοτόπουλο από τον φούρνο, απλώνετε σταυρωτά 3-4 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε το κοτόπουλο, περιμετρικά του τα λαχανικά, τυλίγετε καλά με τα αντικολλητικά χαρτιά και το ξαναβάζετε σε ένα ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για περίπου 1-1½ ώρα.