Υλικά
Για 4 άτομα
1 ολόκληρο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
3 κουταλιές soft Lurpak
Σάρκα από 1 λεμόνι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κλωναράκια θυμάρι
Μαγειρικό σπάγκο
Για τις πατάτες:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
150 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές soft Lurpak
1 κεφάλι σκόρδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής το πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλείφετε με τις 2 κουταλιές soft, περιμετρικά σε όλη του την επιφάνεια.
Τοποθετείτε μέσα στο κοτόπουλο τις άλλες 2 κουταλιές soft μαζί με την σάρκα του λεμονιού κομμένη σε μικρά κομμάτια, το δενδρολίβανο και το θυμάρι.
Δένετε το κοτόπουλο με το μαγειρικό σπάγκο ξεκινώντας από την πλάτη του, περνώντας τον σπάγκο από την πάνω μεριά ανάμεσα στα πόδια και το στήθος, τα γυρνάτε στο τελείωμα των ποδιών και δένετε σφιχτά.
Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, προσθέτετε τις πατάτες, τοποθετείτε διάσπαρτα το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβετε το κεφάλι του σκόρδο στην μέση κατά μήκος και το τοποθετείτε ανάμεσα στις πατάτες.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 1½ ώρα, ελέγχοντας ανά χρονικά διαστήματα αν χρειάζεται υγρά.
Τα τελευταία λεπτά μπορείτε να ανεβάσετε την θερμοκρασία του φούρνου για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.